Skole

Stiftelsen Opprop supplerer med kunst, kultur og livsmestring for elever i skolen. Vi tilbyr undervisningsopplegg, workshops, samarbeidsprosjekter og visning av våre produksjoner.

Vi mener at elever har behov for flere supplerende læringsarenaer og fortjener kunst og kultur servert rett i klasserommet. Vi tilgjengeliggjør våre produksjoner for elever i skolen og tilbyr visning av film i klasserommet.

«Peer og Knappestøperen i klasserommet»

«Pop opp teater» er en form for teater hvor elevene får overraskende besøk av skuespillere i klasserommet. Uten forvarsel blir deres vante omgivelser omgjort til en teaterscene. Elevene får besøk av «Peer Gynt» som i denne forestillingen kjemper sin livs kamp i møte med «Knappestøperen». Scenen mellom «Peer» og «Knappestøperen» handler om identitet og hva det vil si å være seg selv.

Etter teateret legges det opp til samtale mellom elever og skuespillere. Her får elevene drøfte tematikk, tanker og inntrykk de sitter igjen med etter forestillingen. Skuespillerne forteller om karakteren «Peer Gynt» og hvorfor han stadig er like aktuell i dag.